Kлуб „Художествено слово”


Втора представителна изява

На 26 юни клуб "Художествено слово" проведе втората си изява. Тя се състоеше в представяне на Годишника - традиционно издание на ПМГ "Иван Вазов". Участниците разказаха за създаването на годишника, оформането на рубриките и трудностите при  редактирането на материалите. Гост на събитието бе г-жа Валентина Терзиева от градска библиотека "Пеньо Пенев", която изрази задоволството си от съвместната работа и представи книгата си, посветена на 60 годишния юбилей на библиотеката.

stzstzstz


Първа представителна изява

На 23 януари 2013г. в ПМГ „Иван Вазов” се проведе представителната изява на клуб „Художествено слово” по проект „Успех”, финансиран от ЕСФ.
„ Поезията е занимание самотно…” беше своеобразното мото на клуб „Художествено слово”. Днес поклонниците на лириката в Гимназията представиха своите антологии с любими творби. Представителната изява премина в емоционална и сърдечна атмосфера, не само защото вазовци споделяха стихове на съвременни поети и белетристи, които са ги вдъхновили и са им повлияли. Гостите на проявата също се включиха със свои импровизации, рецитираха стихове, превърнали се в класика. Г- жа Славова изрази удовлетворението си от срещата с четящи и търсещи ученици и насърчи техните литературни откривателства.

Линк към галерията >тук<


Вазовци дириха словото на забравени възрожденци

Ученици от Клуб „Художествено слово” в ПМГ „Иван Вазов” представиха своите идеи за Деня на будителите чрез мултимедийни презентации и доклади на тема „Словото на забравени възрожденци”.

Събитието проведе снощи и се осъществява по проект УСПЕХ.  Единайстокласниците имаха възможност да открият книжовното дело на личности, които са по- малко известни и незаслужено се пренебрегва литературната им дейност.

Да припомнят духовния смисъл на празника те се събраха в Градската библиотека- техен постоянен партньор в откривателствата.   

Националната символика и традициите на словото бяха акцент в представянето на учениците от клуба. Така те се противопоставят на заливащата ни посредственост и бездуховност. 

stzstzstz