Клуб „Компютърно студио - графика и анимация”


Втора представителна изява

На 19.04.2013 г. се проведе  втората представителна изява на  „Компютърно студио – графика и анимация” с ръководител В. Николова  по проект „Успех” към ПМГ „Иван Вазов”. Гости на изявата бяха ученици и учители.

Във фоайето на училището бе подредена изложба с творбите на участниците. Всички с интерес разгледаха прекрасните работи. Те са изработвани в продължение на два месеца по време на занятията на студиото, където  учениците се потопиха в магията на векторната графика.

С тази изява приключва и дейността на компютърното студио за учебната 2012-2013 година.        


Първа представителна изява

На 18.01.2013 г. се проведе първата представителна изява на „Компютърно студио – графика и анимация” с ръководител В. Николова по проект „Успех” към ПМГ „Иван Вазов”. Проектът е част от програмата „Да направим училището привлекателно за младите хора” .

Гости на изявата бяха Директорът на училището Илияна Славова, помощник директорите Р. Лозева и В. Делчева, учители и ученици от ПМГ „Иван Вазов.

Бяха показани най-добрите анимации изработени от участниците в проекта до момента.

Представена беше и презентация под надслов “Професия - аниматор”. С нея учениците разкриха участието на българи в създаването на анимационни филми като:

- Румен Петков е един от режисьорите на известните по цял свят анимационни сериали „Лабораторията на Декстър“, „Джони Браво“, „Крава и пиле“, „Майк, Лу и Ог“, „Новото шоу на Уди Кълвача“ и „Приказки за Том и Джери“

- Светла Радивоева е сътворила момиченцето с черната коса и големите кафяви очи, с което Ралф преживява голяма част от своите приключения във филма „Разбивачът Ралф“.

- Антони Христов е сред водещите аниматори в прочутото американско анимационно киностудио "Пиксар". В рибешкото приключение "Търсенето на Немо" е артдиректор на сцените. В екшъна за семейство супергерои "Феноменалните" e художник на продукция. Като дизайнер на сцените работи в пълнометражната анимация на "Пиксар" - "Колите".

- Христо Стамболиев спечели през 2012 г. награда “ Еми“ за анимационна режисура на сериала "Пингвините от Мадагаскар".
Пожелаваме и на участващите в компютърното ни студио аниматори да стана също толкова известни.

Линк към презентация >тук<
Линк към видеоклип >тук<

stz stz stz stz

stz stz stz stz