„Туризъм и ориентиране”


От 23 до 25.06.2017 г. клубът по „Туризъм и ориентиране” с ръководител Теменужка Калинова при ПМГ ”Иван Вазов”  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1,  взе участие в XV-ия Национален преглед на туристическите умения и сръчности, който се проведе край бреговете на язовир „Копринка“ . Началото на спортно-туристическия празник за приза „Кристален еделвайс бе  дадено официално от  заместник-кметът на Община Казанлък- Михаил Михайлов.
Палатковият лагер на XV-ия Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи тази година събра над 300 момичета и момчета, които обичат движението и ще премерят сили за голямата награда. Присъстваха участници от цяла България –  Чирпан, Стара Загора, Крумовград, Велико Търново, Кнежа, Разград, Габрово, Плевен, Златица, Нова Загора и домакинът Казанлък. Младите туристи се състезаваха  в дисциплините: майсторско управление на велосипед, разпъване на палатка, народна топка, стрелба с лък, дърпане на въже, устройство на бивак, играта „Познавам ли моята България“ и в художествената самодейност. Вазовци макар, че участваха за първа година се представиха отлично в различните дисциплини като завоюваха първото място по народна топка във възрастовата група IX-XII клас и получиха грамота за цялостно прeдставяне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


На 21.05.2017 г. се проведе първата представителна изява на клуб Туризъм и ориентиране при ПМГ Иван Вазов - Димитровград по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1.

Ръководител на клуба е г-жа Теменужка Калинова. Точно в 11.00 часа в парк „Марица”  започна състезание по спортно ориентиране между участниците от клуба. Те трябваше да преодолеят пет контролни точки за най-кратко време като разполагат само с карта на местността. След оспорвана надпревара първото място спечели Никола Геренски, втора се нареди Яна Димитрова, а трети остана Кирил Лазаров. Победителите получиха грамоти и предметни награди.